1000. (Türkçe)

“Bin” rakamı bu sene Suud hac yönetiminin hacca gitmesine izin vereceği, rastgele seçilecek kişi sayısı olduğu söyleniyor.

Bu kişilerin kimler olabileceğini düşündüm bir an. Bu 1000 kişi Allah için ne yaptı da bu sene hac onlara nasip olacak? Allah’ın bu sene evine, bu yolculuğa, Peygamber Efendimiz sav’in ayak izlerini takip etmeye davet edilenler… hemde başka kimsenin hacca gidemeyeceği böyle bir senede. SubhanAllah! Nasıl bir onur! Düşünmesi bile beni ağlatmaya yetiyor. Keşke bu kişilerin hayat hikayesini bilsem, hatta keşke bu kişilerden biri de ben olabilsem.

Covid-19 dan dolayı Kabe’nin kapatılmış olduğu fotografını görünce hissettiğim üzüntüyü çok net hatırlıyorum… Mescid-I Nebewi’nin kapılarına kilit vurulmuş… inanması güç bir durum. Üzülüyorum, ama ötesinde niye böyle bir imtahan diye tefekkür ediyorum. Acaba bir ceza mı? Yoksa kıyamete yaklaşmanın bir işareti mi? Veya sade bir güvenlik tedbiri içinde hiçbiri mi? Allah en iyisini bilendir!

Geçmişte Kabe farklı zamanlarda da kapatılmış. Hatta Peygamber Efendimiz sav’de  Kabe’ye ulaşamadan geri dönmek durumunda kalmıştı. 1400 müslüman ile Umre yapmak için yola çıkmış ama Mekke’ye girmesine izin verilmemişti. (Hudeybiye Anlaşması ile sonuçlanan.) SubhanAllah, düşününce farkına varıyorum ki, farklı bir sebeple aynı sonucu yaşadığımız bir zamandayız. Peygamber Efendimizin hayatında olanlar bugünde cereyan ediyor. Hayretler içinde kalıyorum. Islamın mükemmelliğini yaşıyoruz, güncelliğini yaşıyoruz, her dömeme hitap ettiğini yaşıyoruz.

Dünyanın farklı yerlerinde milyonlarca Müslüman bu sene hacca gitme arzularını gerçekleştiremedi. Allah’tan dileğimiz, bu kardeşlerimizin niyetlerine göre mükafatlarının verilmesi ve sonraki sene de hac yolculuklarinin gerçekleşmesi. Yine Allah’a duamız, bu yaşananları hikmet ile değerlendirebilip, bunu bir fırsata çevirebilmemiz.

Aslında niyetim bu blog yazımda kişisel hac tecrübemi kaleme almaktı. Allah bana birden fazla hacca gitmeyi nasip etti. Zilhiccenin şu günlerinde hac yolculuğum sıkça aklıma geliyor. Geçen seneki hac günlüğüme bakıp, oradayken neler hissettiğimi tekrar yaşıyor gibi hissediyorum; yaşanılan hatıraları ve içerisindeki duyguları. Bir şey varki; ben burada ne kadar anlatsamda, hacda hissettiklerinizi tarif edemiyor kelimeler. Bundan dolayı, sayfalarca hac anılarımı yazmak yerine, herkesin kendi hac yolculuğunu yazmasına vesile olması niyeti ile bu sayfayı dua ile doldurmaya karar verdim. Kendimi de bu katagoriye koymak istiyorum, çünkü bir gerçek var; o da hacca bir kere gidince, insanın kalbi her sene orada olmayı arzu ediyor. Allah’tan duam tekrar bana da haccı nasip etmesi. AMİN

İbadetlerimizin daha değerli olduğu bu mubarek günlerde, Allah’tan dileğim kalbimizde niyetlerimizin salih olması. Haydi niyetimize İslam’ın farzlarından olan hacca gitmeyi alalım. Ey Rabbim, bizler samimi niyet ile hacca gitmeyi arzu ediyoruz, sen kabul eyle. Bizleri evine davet eyle! Bizlere, İbrahim as, Hacer validemiz ve Peygamber Efendimiz sav in yürüdüğü yolda yürümeyi nasip eyle. Her adımımızda bu yolculuğun büyüklüğünü ve bu yolda yürüyenlerin hayatlarını tefekkür edebilmeyi nasip eyle. Bütün hacılar ile beraber sabır ve sevgi içinde, fiziksel ve mental zorluklarını bizlere kolaylaştır ya Rabbi.

Ey Allahım, Ya Fettah!, sen herşeyi açansın, bizlere hac yolculuğunun kapısını açıver.
Sen Vehhab’sın, bizleri izzetli eyle, haccın izzetini hissedenlerden eyle.
Ya Rezzak! Bizlere yeterince rızık ver ki bu yolculuğu bizlere mümkün kıl.
Ey Hadi olan, bizlere yol gösteren! Bizleri sürekli doğru yola ilet, bizleri doğru yolda sabit tut.
Bizlere farz olan haccımızı yapabilmeyi nasip eyle.
Ya Cami! istediğini istediğin yerde toplayan Allahım; Bizleri bu kutsal ibadet için bir araya getiriver.
El Vedud olan Allahım, sana olan sevgimizi artır, Peygamber Efendimiz sav’e olan sevgimizi artır, Ümmeti Muhammed’e olan sevgimizi artır. Senini sevdiğin herşeye olan sevgimizi artır ya Rabbi.
Bizleri Müslüman olarak yaşayıp Müslüman olarak ruhunu teslim edenlerden eyle ey Allahım. AMİN

3
Yorumlar

avatar
3 Comment authors
KübraŞadanElif Recent comment authors
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
Elif
Ziyaretçi
Elif

Amin amin canım. Allah razı olsun..Sana da iki cihanda iyilikler, güzellikler versin Rabbim; hayra, iyiye, güzele vesile oldugun için.

Şadan
Ziyaretçi
Şadan

Sevgili kardeşim JennyRabbim senden razı olsun ,seni Allah için çok seviyorum güzel kardeşim.

Kübra
Ziyaretçi
Kübra

Amin sevgili kardeşim bizleri ve tüm isteyenleri inşâallah. Allah seni ve sayfanı çıkardı bugün karşıma ve gün içinde aralıklarla hayatını, cümlelerini okurken buldum. Güzel bir yüreğin olduğunu düşünüyorum. Hayatın bana ilham verdi. Dualarıma Esma i husnayi katmaya sayende niyetlendim. Allah razı olsun. Selamün aleyküm dualarına beni de katarsin inşâallah:)

Menü

Benzer Yazılar

Kibrit Kutusu

Müslüman olduğum ilk zamanlarda, ‘günahsız’ kalabilmek için çok dikkatliydim. Geçmiş günahlarım İslam’ı kabul ederek silinmişti.  Günahların “bu hediyeye” zarar vereceği konusunda yeterince bilinçliydim. Müslüman olarak

Read More »